Een heel klein stukje New York in Eindhoven

Als je je restaurant 'the Lobster and Ox' noemt weet je meteen waar je aan toe bent. Veel kreeft en rund op de kaart. Een kaart die overigens doet watertanden als je je ogen over de voorgestelde gerechten laat glijden.

Bij binnenkomst vallen meteen de smetteloos witgedekte tafels op. Mooi en chique. Wij werden aan de chefs table geplaatst en kozen voor de lunch de bisque en daarna de seafood salade, mijn tafelgenoot koos voor de carpaccio van de avondkaart en daarna de club sandwich met rosbief en kreeft. 

De bisque heerlijk romig, goed gevuld met een aantal mooie structuren van diverse groentjes. De carpaccio van rund werd mooi geserveerd met een zalvige kreeftenmayonaise die mooi in balans was. Een goed begin is het halve werk. Wij dronken hierbij een gruner veltliner uit Oostenrijk (30,95) die perfect aansloot bij onze voorgerechten.

De club sandwich van rosbief en kreeft bleek een vondst. Verse knapperige salade met mooi rose gebraden rosbief en flinke stukken kreeft tussen mooi getoast brood afgemaakt met een heerlijke kruidenmayonaise en verse frietjes. Dan de seafood salade: rijkelijk gevuld met geroosterde coquilles, gamba's, huisgerookte zalm en vongole vergezeld van gebrande citroen en desembrood.

Tevreden en voldaan zijn we huiswaarts gekeerd. Met een rekening van nog geen 100 euro is de 'Lobster and Ox' een nieuwe parel in culinair Eindhoven. 

Vergeet vooral ook niet een sanitaire stop te maken. Het 'spiegelpaleis' achter de cocktailbar (vol met Dom Perignon) waarin je je waant is werkelijk prachtig en doet je verlangen naar een weekendje New York even wegebben...