COVA Art Gallery en Archief Gallery in Eindhoven slaan handen ineen.

Op de Kleine Berg, in het karakteristieke W. van der Schootpand, zit sinds kort een nieuwe galerie. Archief Gallery, opgericht door Eva van der Moer en Sergio Hernandez, heeft zich gevestigd boven Mr. Sister en opent met de expositie “In and out of focus”.

Met beide een horeca achtergrond hadden Eva en Sergio een visie. Een plek om kunst en horeca met elkaar te combineren. Hernandez: ”Het creatieve proces in de horeca, bijvoorbeeld bij de totstandkoming van een gerecht of wijncollectie, kent veel raakvlak met dat in de kunst".

De expositie “In and out of focus” is vorig weekend geopend met werken van Maxim Wakultschik, een Wit-Russische kunstenaar. De curator van de expositie is  Roy Covalenco van COVA Art Gallery. Door middel van de samenwerking tussen Covalenco en van der Moer en Hernandez, halen zij het beste in elkaar naar boven. “Daar waar Sergio en Eva vooral internationaal georiënteerde kunstenaars uit de regio Eindhoven tonen, haal ik met COVA juist buitenlandse makers naar Eindhoven toe. We vullen elkaar dus goed aan." vertelt Covalenco.

Naast dat zij niet alleen druk bezig zijn met de jaarprogrammering van de galerie, wordt er ook gekeken naar andere locaties waar zij culinaire evenementen met kunst en design kunnen combineren.

Bent u een beginnend verzamelaar maar weet u niet waar te beginnen? Bij Archief Gallery kunt u terecht voor een passend advies. “Beginnende verzamelaars die graag een kunstwerk voor thuis of op de zaak willen kopen, weten vaak niet waar en hoe te beginnen. Wij hebben alle drie een breed netwerk van kunstenaars waarin we met de wensen van de verzamelaar op zoek kunnen naar een passend kunstwerk", vertelt Van der Moer. “Zo zijn we dus letterlijk een archief voor kunst dat mensen kunnen raadplegen als ze willen bewonderen, proeven of kopen."

Het Archief Gallery is geopend op donderdag tot en met zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur en zondag van 9.00 tot 17.00 uur.