Na 60 jaar valt ook het doek voor Eindhovense meubelzaak Verouden Wonen & Slapen.

Ondanks een vloeroppervlakte van 10.000 m2 - stopt na 60 jaar de Eindhovense meubelzaak Verouden Wonen & Slapen. De opkomst van online webshops, lastigere bereikbaarheid midden in het centrum en het sterk gestegen aantal woonwinkels in de regio zijn de oorzaken van de aanstaande opheffing van Verouden Wonen & Slapen. "Maar de verslechterde bereikbaarheid van onze vijf woonwinkels is toch wel de belangrijkste overweging om er een punt achter te zetten", vertelt directeur Jurek Verouden (34). "Met wat voor gevoelens ik nu rondloop? Met vooral drukke gevoelens, want er moeten nog héél veel spullen verkocht worden."

Verouden Wonen & Slapen werd 60 jaar geleden in Eindhoven (Woensel) door opa Theo Verouden opgericht. Na zijn overlijden werd de zaak in 1978 voortgezet door vier zonen, waaronder de vader van Jurek, de inmiddels 64-jarige Martien Verouden. Een jaar of vijftien jaar geleden kwamen Jurek en zijn broer Bogus aan het roer. 

Hecht team
De opheffing is geen makkelijke keuze zegt de familie, waarvan dus inmiddels de derde generatie aan het roer staat. "In de 60 jaar van ons bestaan, hebben wij een resultaat bereikt waar we als zelfstandig familiebedrijf trots op mogen zijn. Dit hebben we overigens niet alleen gedaan, maar met een hecht team dat zich al tientallen jaren voor Verouden Wonen & Slapen heeft ingezet."  
Het bedrijf telt c.q. telde 20 personeelsleden die na de sluiting allemaal aan een nieuwe baan worden of zijn geholpen. "Er komt niemand op straat te staan. Zelf gaan we als familie verder in de vastgoed, waarin we nu ook al actief zijn. We bezitten een aantal panden met studentenkamers, studio's en appartementen. Ook de bedrijfspanden gaan in de verhuur", licht Jurek toe.

Gerenommeerde merken
De showroom van Verouden Wonen & Slapen werd twee jaar geleden compleet werd vernieuwd. Deze staat vol meubels van gerenommeerde merken. Zo heeft het bedrijf de afgelopen jaren Profijt Meubel en House Of Dutchz aan het assortiment toegevoegd. Al veel langer biedt de interieurzaak meubels aan van grote namen als: Feelings, Dutch Bone, By Boo, Eleonora, Zuiver en Bodilson. Helaas mocht deze assortimens uitbreiding niet voldoende klanten trekken naar het familiebedrijf.