Distributiecentrum op Westfields in Oirschot al verkocht voordat de bouw is begonnen

De nieuwbouw op het logistieke centrum op bedrijventerrein Westfield is al verkocht voordat er goed en wel aan is begonnen. De nieuwe eigenaar van het distributiecentrum is TH Real Estate, meldt de Eindhovense projectontwikkelaar SDK.

Volgens SDK Vastgoed is de verkoop wel een teken dat er sprake is van ‘onverminderd aanhoudende interesse’ van internationale beleggers voor logistieke gebouwen in de regio Eindhoven. Inmiddels is er begonnen aan de bouw van drie nieuwe magazijnen op het terrein.

Bedrijventerrein Westfields is bedoeld voor logistieke ondernemingen die dicht bij het vliegveld willen zitten. DPD was de eerste die hier haar intrek nam. In totaal moet er nog zo’n 98.000 vierkante meter aan het bedrijventerrein worden toegevoegd.

Eindhoven en omgeving hebben wat dat betreft de afgelopen jaren al enkele grote ontwikkelingen gescoord. Na DPD op Westfields bouwde logistiek gigant Rhenus op Ekkersrijt in Son twee distributiecentra van 50.000 en 60.000 vierkante meter. Op Goederendistributiecentrum Acht, aan de andere kant van de snelweg, bouwt Prologis aan een indrukwekkend logistiek park van in totaal 180.000 vierkante meter. De helft is daarvan af. Ook  Albert Heijn (thuisbezorgservice) en Picnic hebben hier vestigingen geopend, net als pakketbezorgers als DPD, PostNL en UPC. 

Huurders voor de nieuwbouw op Westfields kan Ted Rooijakkers van bedrijfsmakelaar VSR Vastgoedadvies nog niet noemen. ,,Wel zijn er concrete contacten met kandidaten, maar overeenstemming hebben we nog niet.” Wel meldt hij dat er ‘veel animo’ is. ,,Zeker nu we ook een harde datum kunnen noemen voor oplevering.” 

Volgens Rooijakkers is de regio de laatste vijf jaar zeer gewild bij logistieke bedrijven. ,,Dat heeft te maken met de sterke regio, met een groot verzorgingsgebied waar veel mensen wonen én waar veel grote bedrijven zijn gevestigd. Bovendien hebben we met de ligging aan de snelwegen een goede bereikbaarheid.”  

TH Real Estate heeft onlangs ook nog een distributiecentrum in Venlo gekocht. In totaal heeft het in Nederland nu voor 300 miljoen aan logistieke gebouwen in eigendom. In totaal heeft TH Real Estate internationaal voor 115 miljard euro onroerend goed in portefeuille.